up-date eerste 3 dagen
Door: Emmely
Blijf op de hoogte en volg Emmely
14 September 2011 | Verenigde Staten, Pacifica
Sorry dat ik een tijdje niks heb laten horen maar ik had nog geen tijd gehad om op de computer te gaan
31 aug:
Mijn vlucht ging om 10.00 uur van Amsterdam naar Frankfurt, en daar moest ik 3 uur wachten om vervolgens mijn vlucht naar San Fransisco te nemen.
Ik kwam om 16.30 aan (mijn tijd) en daar stond een vrouw op mij te wachten. Isabelle, zij is mijn contactpersoon. Ik zou 3 dagen bij haar blijven.
Ze heeft me eerst een beetje van San Fransisco laten zien, echt fantastisch.
Bij haar huis aangekomen gingen we eten, en daarna ging ik meteen na bed. Na meer dan 24 uur wakker geweest te zijn was ik wel heel moe.
1 sept:
Ik mocht kiezen tussen 2 scholen: oceana high, en Terra Nova high. Dus ik ging eerst met isabelle naar oceana, daar kreeg ik eerst een uitleg van het aanbod aan vakken en sports. En daarna kreeg ik een rondleiding van een leerling. De mensen waren echt heel nieuwsgierig, ik werd door iedereen nagekeken.
Maar de school was heel klein, en 90% was aziatisch, heb ik niks tegen hoor, en het vakken aanbod was heel beperkt. Dus eigenlijk had ik mijn keuze al gemaakt.
Na Oceana ging naar Terra Nova, toen ik aankwam wist ik het meteen, dit is echt zo'n amerikaanse school met een Football veld een zwembad, en nog meer sportvelden voor tennis, voetbal etc. En heel veel mensen lopen hier dus inderdaad in hun sportkleren rond. Ookal doen ze niet aan sport. En de football spelers en cheerleaders lopen dus uiteraard ook in hun uniform rond. Ik heb eerst met mijn schoolcontactpersoon, Ms Johnsen, gesproken over mijn vakken.
Ik heb nu: Ceramics (kleien), Wiskunde (geometery), Engels, Frans, Biologie, en Amerikaanse geschiedenis.
Daarna mocht ik een sport kiezen en ik heb waterpolo gekozen.
Dus ik ben ook nog naar de coach geweest om te melden dat ik in het team zit. En ik begin dinsdag.
Daarna heeft Isabelle een verassing voor mij: Ik ga die avond naar een concert van Taylor Swift in San Jose!
Samen met kelly (van australie), Amelie (van Belgie) en haar 2 zussen, en Isabelle natuurlijk. Het was echt geweldig!
Ik was om half 1 weer terug, dus een goed vooruitzicht op mijn eerst schooldag die de volgende dag is.
2 sept:
School begint om 8.00 uur maar Isabelle moet in de ochtend werken, dus ik ga om 9.30 uur met haar naar school. Daar krijg ik eerst een rondleiding van een leerling, en na de rondleiding begint mijn eerste les: Engels. Daarna heb ik Biologie, en daarna is het pauze. Toen ik realiseerde dat het pauze was, realiseerde ik ook dat ik alleen was, dus ben ik alleen op een bankje gaan zitten (echt heel triest). En opeens kwam mijn redder eraan, haar naam is Natasha en ze heeft me voorgesteld aan haar vrienden.
Na de pauze heb ik nog Ceremics en wikunde.
Na school haalt Isabelle mij op en gaan we terug naar huis om mijn spullen te pakken, want ik ga vanavond eindelijk naar mijn gastgezin.
Het gast gezin bestaat uit:
Vader Eric: hij is heel lief en heel stil. Hij is een Engelse, en heeft dus al zijn familie in Engeland.
Zelf hebben zij 2 voor 5 jaar in Engeland gewoont, en zijn 11 jaar geleden naar Amerika gegaan.
Moeder Christina: ook heel lief, en heel moederlijk en praat heel veel
Lizzie: Ze is een beetje bazig, maar niet tegen mij
Catie: heel lief tegen mij alleen ze luistert niet naar haar ouders
Na aankomst bij mijn gastgezin, hebben we pizza besteld en de film Amelie gekeken.
De rest volgt snel!
Ik moet namelijk nu geschiedenis leren waar ik niks van snap, zelf als het in nederlands was zou ik het nog niet begrijpen.
31 aug:
Ze heeft me eerst een beetje van San Fransisco laten zien, echt fantastisch.
1 sept:
Daarna mocht ik een sport kiezen en ik heb waterpolo gekozen.
2 sept:
Na de pauze heb ik nog Ceremics en wikunde.
Het gast gezin bestaat uit:
Moeder Christina: ook heel lief, en heel moederlijk en praat heel veel
Lizzie: Ze is een beetje bazig, maar niet tegen mij
Catie: heel lief tegen mij alleen ze luistert niet naar haar ouders
De rest volgt snel!
15 September 2011 - 07:08
Carlot:
Hey, klinkt super gaaf zeg! Dus je hebt al vriendinnen gemaakt. Maak eens een paar leuke foto's van al die hotties en van het mooie San Fransico!
Xx. -
15 September 2011 - 09:41
Dick:
Ik vindt het fijn dat we wat van je te horen. Het zal de eerste tijd wel moeilijk zijn, maar als je straks gewend bent dan denk ik dat je een prachtige tijd krijgt waar je nog jaren van kan genieten.
Ik ben jaloers net als vele :=))
Ga lekker genieten
groetjes Dick -
15 September 2011 - 10:43
Mara:
Hey mijn aller liefste nichtje
Klinkt allemaal super leuk en spannend
Heel fijn dat het wat beter met je gaat
Fijn dat je al wat vriendinnen hebt gemaakt ben je ook niet alleen maar dat had ik ook niet vewacht dat je dat zou zijn want jij bent gewoon helemaal super;)
Maar 1 ding ik had toch gezegt dat je voor volleybal moest kiezen haha;)
Nou heel veel plezier bij je gastgezin en hou je sterk je kunt het
dikke kus je aller liefste nicht
15 September 2011 - 14:26
Annemarie:
15-9-2011 hallo daar fijn iets van je te horen en dat het beter met je gaat ook,
school leuk sport leuk en ik hoop de jonges ook leuk
en de vakken die je hebt gekozen helmaal geweldig en dan komt natuurlijk je sport keuze altijd al van gedroomd om die te doen zeker.
wens je heel veel ........en tot horens je kunt het
en nog een hele dikke kus van omie
15 September 2011 - 15:18
Super Leuk Verslag :
Hey Em,
Super om het verloop van de eerste dagen op je blog te lezen.
Fijn dat je je eerste vrienden al gemaakt hebt.
Wist je dat ik in San Jose gewoond heb? Leuk dat je daar nu ook geweest bent.
Dikke kus en knuffel
Papa -
18 September 2011 - 11:00
Elsemiek:
Ha Emmely!
Wat een leuke eerste blog! Super van Taylor Swift, al meteen een een leuk optreden gehad!
En wat mooi dat je al vrienden hebt gemaakt, dat is wel leuker natuurlijk dan alleen te zijn! En wat gaaf kleien hahaaa! Straks wordt je nog een professionele kleister hahahaaaa.
Ik wens je nog superveel plezier en succes op school (succes met amerikaanse geschiedenis, kan me voorstellen dat het vast erg moeilijk is)! Ik lees je volgende blog snel weer als die er is! xxx