3- 10 okt
Door: Emmely
Blijf op de hoogte en volg Emmely
11 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Pacifica
Jullie zaten natuurlijk maandag (voor mij gisteren) te wachten op een nieuw verslag. Maar aangezien ik een langweekend had schrijf ik mijn verslag nu.
Geen hoge verwachtingen graag want deze week was een beetje saai.
En voor mijn vaste lezers verwacht ik even dat jullie dit lijstje enigszins kennen, zodat ik niet bij iedere naam een uitleg moet geven wie het is:
Christina, gastmoeder
Eric, gastvader
Lizzie, oudste zusje
Catie, jongste zusje
Isabelle, contactpersoon
TuTu, Christina's moeder
Papa, Christina's vader
En voor de rest als je een naam ziet met een land erachter is dat 1 van de andere uitwisseling studenten.
ma 3 okt:
Er was een soort optreden in het drama lokaal, waar leerlingen zelf gemaakte gedichten gingen oplezen. En 1 van mijn vriendinnen doet jaarboek, dus zij moest daar zijn om foto's te maken. Ik was met haar mee gegaan, ik had alleen niet verwacht dat er zo veel mensen zouden zijn. Het lokaal was bom vol en mensen moesten half op elkaar zitten voor een plek. Ik kan je vertellen de scholen in amerika hebben echt een schoolspirit. Ik zit dus op Tera Nova High School, home of the tigers. Dus in bijna elk lokaal hangt een poster van een tijger, en leraren lopen op een bepaalde dag (ben er nog niet achter welke dag) rond in een t-shirt met daarop I (L) TN.
Voor de rest is het weer ineens veranderd, de dag hiervoor scheen de zon, en vandaag regent het en is het koud.
Onderweg van de bushalte terug naar huis zag ik een man in zijn garage (alle huisen hebben hier een garage) een soort kong fu bewegingen maken. Hij zag er behoorlijk serieus uit, dit is wat ik denk: America is Crazy.
woe 5 okt:
Schijnbaar mis ik nog 1 inenting, dus die ga ik vandaag halen. Ze geven hem in een gymzaal in een school iets verder op, gratis.
De bedoeling was dat Isabelle mij kwam ophalen om 4 uur. Alleen Isabelle is ALTIJD te laat, en super ongeorganiseert. Maar ze is wel super lief, als je iets nodig hebt kan je haar altijd bellen, en ze organiseerd ook allemaal leuke dingen, en als je een ritje nodig hebt kan je haar gewoon bellen. Dus ik heb een half uur in de starbucks op haar zitten wachten, ik vond het inprincipe niet heel erg want ik had wel lekker gratis wifi.
O en moch iemand ooit naar de starbucks gaan binnen kort neem: Caramel Apple Spice (als ze dat hebben).
Na de inenting moest Isabelle nog even naar de supermark om wat dingen voor Eva (Duitsland) te halen. En ze heeft voor mij cinnamonbread en chips gekocht, schijnbaar denkt ze dat ik niet genoeg eten krijg haha.
Het weer is trouwens weer goed, lekker zonnig, precies zoals je het verwacht in Californie
vrij 7 okt:
Geloof het of niet maar ik ben vandaag in trainingsbroek naar school gegaan. Het is hier dus heel normaal, niemand die het wat intereseerd. Je ziet hier de gekste dingen, zoals mensen die met uggs pantoffels en regenlaarzen naar school gaan. Alles kan, en een trainings broek is zelfs 1 van de normaalste dingen om te dragen.
Ik voorspel trouwens even de nieuwe trend die binnen kort vast naar Nederland komt, dus als je voor wil lopen op de trend loop dan rond met: uggs schoenen (ze lijken op pantoffels) Tom's (zoek maar op op internet) en rubber laarzen. Is hier allemaal heel gewoon.
za 8 okt:
Na Lizzie's voetbal wedstijd zijn we naar Capitola gereden. (Daar wonen papa en tutu).
Toen we net vetrokken waren zagen we ineens een hert op de weg lopen. Ik ben trouwens ook ergens achter gekomen: van in de auto zitten wordt je heel slaperig van. Dat verklaard een hoop voor mij. Ik heb dus bijna de hele weg geslapen.
Eenmaal aangekomen hebben Catie en ik met Wookie (hun logeer hond) gelopen. Toen we terug kwamen was iedereen weg, behalve Lizzie. De "volwassenen" gingen namelijk uit eten, en wij aten pizza. En hebben de rest van de avond iCarly en Victorious gekeken, niet heel spannend dus.
zo 9 okt:
Na ontbijt hebben we ons klaar gemaakt om naar de Renaissance faire te gaan. Er waren allemaal tentje, en dingen te doen zoals boogschieten. En allemaal mensen waren verkleed als in de 1500.
Er was ook een mega schommel, daar gingen Catie en ik op. Verder kan ik er niet veel over vertellen, behalve dat er een kerel was die mij van Christina wou kopen, en een andere kerel die een foto van mij wou maken omdat mijn ogen zo mooi waren. Ik moest alleen 3 keer zeggen dat ik dat niet wou en ben toen maar weg gelopen. Christina heeft zich dus helemaal dood gelachen en vind dat ik voortaan met een shirt moet rond lopen met: I'm only 16, erop.
Op onze terug weg hebben we een stop gemaakt bij Casa De Fruta. Een soort mega marktkraam waar ze allemaal fruit en snoep verkopen.
Na het avond eten, wouden catie en lizzie mijn haar vlechten. Dus voor ik het weet heb ik ineens een kapsel van een griekse goddin, en een seconde later ben ik helemaal verkleed als een griekse goddin.
ma 10 okt:
Aangezien het Columbus day is heb ik vandaag vrij, dus zijn we nog een dagje langer in Capitola. Papa en tutu zijn deze ochtend al vertrokken naar Hawaii, want daar hebben ze een huis.
En Catie, Lizzie en ik gaan vandaag naar de Mall. Mijn eerste echte tijd om te shoppen. Heb alleen niet veel gekocht, heb een tas, laura's cadeau (een deel ervan), en hand schoenen voor mijn mini mouse costuum gekocht.
Op de terug weg terug naar Pacifica hebben we een stop gemaakt bij het ziekenhuis. Catie heeft last van haar oor, gelukkig was er niks aan de hand.
Terug thuis hebben we gegeten, en na het eten hebben we Sex and the City (de film) gekeken, met een stuk pompoen taart.
En morgen mag ik lekker weer naar school echt een leuk vooruitzicht.
ps Mijn familie heeft geen kabel tv, maar ze hebben wel netflix. Voor de exacte beschrijven moet je op internet kijken, het is een soort programma waarmee je op de wii zelf allemaal series en films kan kiezen, en je kan dan dus ook zelf de aflevering bepalen.
Dus nu ben ik helemaal verslaafd aan Lost, alleen ik mis Glee wel. Dat is namelijk al begonnen in Amerika
O en nog iets over hoe gek Amerika is: de nieuwste twilight film komt pas over een maand in de bios, maar je kan nu al kaartjes kopen.
CRAZY
Hopelijk kijken jullie nu al uit naar mijn volgende verslag haha. En ik weet het leven is heel zwaar zonder mij om je heen, maar gewoon doorzetten, ik kom over 201 dagen al weer naar huis.
Geen hoge verwachtingen graag want deze week was een beetje saai.
Christina, gastmoeder
vrij 7 okt:
za 8 okt:
zo 9 okt:
ma 10 okt:
En morgen mag ik lekker weer naar school echt een leuk vooruitzicht.
CRAZY
12 Oktober 2011 - 16:03
Annemarie:
hallo pas maar op dat je niet wordt besmet met het amerika virus moet je weer afkikken als je over 201 dag terugkomt
En Emmely nooit van je gedacht dat je in jogging broek naar school zou gaan wat moet dat met jou worden
Zou het wel willen proberen bij starbucks maar die is hier toch niet in Enschede of wel ?
Hoe gaat het eigenlijk met je surfen?
Moet je ook even teleurstellen want die Renaissance faire met verklede mensen is hier ook helemaar in dus niets amerika hier zijn ze ook zo gek.
En dat je zo moe wordt in de auto heb je ook niet van een vreemde het begint met M en eindigt op A goed zo goed geraden.
O Emmely het leven is zo zwaar zonder jou wie zegt nu tegen mij dat ik de allerliefste tante ben?
En wat het volgde verslag ik kijk iedere dag met veel verlangen op mij mail en iedere dag een teleurstelling maar dan komt de dag dat je geschreven hebt
Wens je veel plezier en op naar Halloween.
gr je allerliefste Tante Annemarie
14 Oktober 2011 - 15:39
Oma Ankie:
Lieve Emmely,
Wat een leuk, lang en vrolijk verslag kwam er binnen. We krijgen zo langzamerhand een goede voorstelling van hoe je het in Pacifica hebt.
Al met al heb je regelmatig een lang weekendje vrij. Deze keer ter ere van Columbus. Een reuzengroot beeld van Columbus op een pilaar zagen wij in Barcelona aan de haven, wijzend naar zee. Daar zijn ze er trots op dat hij Amerika ontdekte.
Ga je voor Haloween nog een reuzenpompoen op een veld uitzoeken? Dat hebben we indertijd met je vader en Edo gedaan.
Zijn Haloweenpakje was een astronaut.
Liefs en groetjes van Oma Ankie en Opa Frank -
17 Oktober 2011 - 16:09
Elisa:
Woooow dat klinkt allemaal echt gaaf (en typisch amerikaans haha)!
Komt goed doorzetter!